PROJECTE LOTUS BLANC

Des de fa uns anys, l'Ajuntament de Manresa està impulsant el projecte estratègic Manresa 2022, amb l'objectiu de preparar la ciutat per celebrar els 500 anys de l'arribada del pelegrí  Ignasi de Loiola a la nostra ciutat, el 1522. Amb aquest projecte es pretén no només dignificar el patrimoni físic i alhora millorar els equipaments i els serveis turístics de la ciutat, sinó també cohesionar-la socialment i dinamitzar-la en els terrenys cultural, artístic i educatiu.

 

Per tal de potenciar els valors de pau, respecte, convivència i acollida associats al projecte Manresa 2022, des de l'Ajuntament de Manresa ofereix el projecte Lotus, que consta dels programes Lotus Blau i Lotus Blanc.

 

A l'escola Vedruna Manresa ens adherim al Projecte Lotus Blanc s' adreça a les escoles de primària de la ciutat. Aquest programa consta de 4 sessions per alumne, en grups de 12-13 alumnes dels cursos de primer, tercer i cinquè. En les sessions es treballen els següents continguts, adaptats a l'edat de cada nivell:

 

COS: La primera sessió és dedicada al cos. L'objectiu és que els alumnes aprenguin a baixar el grau d'activació fisiològica i el nivell d'ansietat amb exercicis de desbloqueig corporal i tècniques de respiració i relaxació, i que millorin la capacitat d'autoobservació i autoconeixement.

 

MENT: A la segona sessió es treballa per millorar la capacitat d'atenció de l'alumne, entrenar i disciplinar la ment i potenciar l'estat de presència. S'aprenen respiracions per afavorir la concentració i tècniques de visualització i autoinstruccions per incrementar el nivell d'aprenentatge.

 

EMOCIONS: L'objectiu de la tercera sessió és reconèixer i escoltar algunes de les emocions bàsiques (alegria, tristesa, por, ràbia, calma i amor) i saber quan cal i com transformar-les. També es treballa l'empatia i la compassió, per millorar la convivència i educar per a la pau.

 

IOGA: A la quarta sessió es fa una sessió de ioga, que integra tots els conceptes treballats en les tres primeres sessions (cos, ment i emocions).

 

 

Podeu trobar-ne informació més detallada del projecte Lotus a:

 

http://www.manresa.cat/web/article/6213-lotus-blancTambé et pot interessar...