Projecte Educatiu, Identitat Pràctica

En el procés de concreció del nostre Projecte Educatiu, els mestres  hem compartit per etapes el treball formatiu i hem definit en un segon nivell de concreció, el Projecte Educatiu de l'Escola Vedruna de Catalunya.

Al llarg de la formació, insistíem en la necessitat de ser capaços d'anotar i concretar aspectes —parlàvem d'aconseguir evidències— que ens permetessin precisar per a cada etapa una «identitat pràctica». Es tractava de debatre i aconseguir disposar d'elements que ens ajudessin a veure com, a partir de la definició genèrica de cada un dels eixos, som capaços d'aconseguir línies concretes per a cada eix.

Les línies aportades per a cada etapa esdevenen, doncs, una mena de full de ruta, és a dir, un seguit de compromisos que cada mestre i cada escola ha de poder autoavaluar i avaluar per veure si l'aplicació del nostre Projecte Educatiu esdevé efectiu en el dia a dia de l'aula.

Volíem, doncs, insistir en la creació d'una identitat pràctica, perquè estem convençuts que essent com són molt vàlids els projectes educatius, allò que determina la seva validesa és, sobretot, el compromís de dur-los a la pràctica. Ho hem dit moltes vegades, «se'ns coneixerà» no només pel que diem (Projecte) sinó i sobretot per allò que fem dia a dia. És a dir, per la pràctica de la nostra identitat.

I és que estem convençuts que les institucions les fan les persones. Persones, en aquest cas mestres i persones d'administració i serveis, que esdevenim el principal patrimoni que té la Fundació Vedruna Catalunya Educació per fer possible el seu Projecte Educatiu.

1  /  Projecte Educatiu. La nostra identitat pràctica

 

El llibret que trobareu en aquest apartat, pretén quatre objectius:

  1. Oferir el resum de les aportacions de cada etapa: 0–6, 6–12 i 12–18.
  2. Fer-nos adonar de la transversalitat del Projecte Educatiu Vedruna posant de costat les aportacions de cada etapa. Per a la nostra Institució esdevé clau donar un sentit evolutiu al fet educatiu.
  3. Fomentar l'avaluació i l'autoavaluació davant l'aplicació del Projecte Educatiu.
  4. Adonar-nos de les continuïtats i els progressos del Projecte Educatiu.

El document inclou la síntesi de les aportacions, en format de reptes, per a cada una de les etapes. El text complet llegit i comentat per M. Àngels Geis (Infantil), Marta Armengol (primària) i Montserrat Jiménez (Secundària) el trobareu a l'enllaç: www.vedrunacatalunya.cat/projecte_educatiu

Equip de Formació Vedruna Catalunya

Mario Mercader, Ramon Rial i Manel Salas


Arxius d'interès

Vincles d'interèsTambé et pot interessar...
 Espais d'Experimentació i Aprenentatge ( Cicle Inicial )

Espais d'experimentació i aprenentatge

  Al Cicle Inicial obrim les portes de 6 Espais d'Experimentació i Aprenentatge que permetran als vostres fills i filles de viure una tarda juga...

llegir més »

Els ambients a parvulari

UN PROJECTE INNOVACIÓ PEDAGÒGICA AMB UNS OBJECTIUS DEFINITS

llegir més »

L'anglès a l'escola

DESTINEM TOTS ELS RECURSOS POSSIBLES PER MILLORAR LA LLENGUA ANGLESA DELS NOSTRES ALUMNES

llegir més »