Notícies

MARATÓ 6X7 Vedruna Catalunya

SIS TRAMS DE SIS COLORS

Per iniciativa de l'Equip de treball format pels coordinadors d'Esports i professorat d'Educació Física de la xarxa d'escoles Vedruna Catalunya Educació, es va  organitzar una caminada esportiva i solidària que es va fer a Vic i rodalies el passat divendres 5 d'octubre de 2018.

La idea principal va ser aplegar a tots els alumnes de 6è i 1r d'ESO de les 36 escoles de Vedruna Catalunya, d'entre elles l'escola Vedruna Manresa, a la vora de tres mil, i fer una "marató” tot dividint-los en 6 itineraris diferents per partir de pobles de la comarca,equidistants tots de Vic i caminar uns 7 quilòmetres fins a la Plaça Major on van arribarar de manera simultània.

A cada itinerari s'hi van concentrar prop de cinc cents alumnes de sis escoles Vedruna que van ser organitzats i acompanyats per personal docent dels seus centres i per alumnes de Cicles Formatius relacionats amb el món de l'esport.

Un cop a Vic, es van concentrarar al bell mig de la Plaça Major on, sota la direcció artística de l'empresa DIAC (Seminari de Vic), van participar en una festa en favor de l'esport i la solidaritat.

Es van fer activitats esportives, sortejos i una coreografia col.lectiva, entre altres activitats. Un mur gegant de 50 metres de llargada i 3m d'alt presidia el centre de la plaça i dinamitzava l'activitat de la mainada. 

La jornada s'emmarca en els actes de celebració de la nova Fundació, amb un rerefons solidari que acompanyarà els alumnes durant la caminada i la festa de la plaça, i que es va concretar en una recollida de diners per fer una aportació a benefici de la Taula de refugiats de la capital osonenca.

Així doncs, la pluralitat escenificada en samarretes de sis colors diferents i en trenta-sis punts de partida que representen la diversitat de l'Escola Vedruna en el nostre territori, presidirà de nou una versió diferent del projecte educatiu que sempre ens acaba dient "si anem junts és millor”.